Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Vuggestuen

Her får du et overblik over praktiske oplysninger om vuggestuelivet i Fasangården.

Aula: 
Alle børn er oprettet på Aula, og I har ansvaret for at holde jer opdateret. Her giver I forældre bl.a. besked om barnets ferie- og fridage samt sygdom. Vuggestuen informerer her om ture, arrangementer og hverdagens aktiviteter på stuen. I skal altid skrive på Aula, hvis andre end forældremyndighedsindehaverne henter barnet - ellers udleveres barnet ikke. Husk at sørge for, at jeres barn er tjekket ind om morgenen og tjekket ud før I går hjem om eftermiddagen. Vær opmærksom på, at Fasangården har lukkedage før påske, mellem jul og nytår samt dagen efter Kr. Himmelfart – se mere om vores lukkedage her.



Farvel: 
Husk altid at sige farvel og/eller vinke til dit barn, når du går – også når dit barn er optaget af en god leg eller aktivitet. Det er vigtigt, at jeres barn ser og ved, at I går.

Fødselsdage: 
Vi fejrer gerne jeres barns fødselsdag i vuggestuen – kom og tal med os på stuen om hvordan.

Garderoben: 
I garderoben skal der være fodtøj og overtøj passende til årstiden samt sutsko – alt sammen med navn i.

Håndvask: 
God håndhygiejne forebygger sygdom og smittespredning. Når I kommer om morgenen – og går hjem om eftermiddagen - vasker I hænder med jeres barn. Vi vasker hænder med børnene flere gange i løbet af dagen og altid før måltiderne.

Medicin: 
Vi må kun give medicin til børn med en kronisk sygdom og kun efter skriftlig instruktion fra den ordinerende læge.

Måltider: 
Vi tilbyder morgenmad (kl. 7.00-7.50), frokost (ca. kl. 10.30) og eftermiddagsmad (ca. kl. 14.00). Ved allergi skal vi bruge en lægeudtalelse, hvorefter der vil blive taget særlige kosthensyn.

Navn i tøj mm.: 
Når der er navn i dit barns ting, bliver det meget lettere for os at holde styr på hvilke ting der hører til hvilket barn, og det mindsker risikoen for at tingene bliver væk. Ofte finder tingene på plads igen, når der er navn på.

Samling: 
Vi holder samling hver dag inden frokost. Samlingen er en vigtig pædagogisk aktivitet, hvor vi synger (hvilket blandt andet øger børnenes ordforråd og styrker fællesskabsfølelsen), øver os i at vente på tur, og taler om det, der optager børnene - og meget mere.

Samtaler mellem institution og forældre:
Vi afholder samtaler med jer forældre efter behov. Det betyder, at I ikke vil blive indkaldt til samtale efter et bestemt stykke tid. Opstår der derimod behov for samtaler om barnets trivsel og udvikling, eller ændringer i barnets liv, kan både forældre og pædagoger aftale tid for samtale. I den daglige kontakt med personalet taler vi også om barnets trivsel.

Skiftetøj: 
Hvert barn har en kasse til skiftetøj på badeværelset. Vi anbefaler, at der er to-tre sæt skiftetøj, der passer til årstiden, i kassen. I skal jævnligt tjekke op på, hvad der er i kassen – og hver gang I har fået noget snavset tøj med hjem, skal I sørge for at have noget tilsvarende rent tøj med dagen efter. Det snavsede tøj lægger vi i en pose i garderoben.

Sommer – solcreme og bare fødder: 
Når det er aktuelt med solcreme, skal børnene være smurt ind hjemmefra, når de kommer om morgenen. Vi smører børnene ind i solcreme om eftermiddagen. I Fasangården går vi ikke på bare fødder, så børnene skal have sko/sandaler og/eller strømper på. Hav derfor altid ekstra strømper i garderoben hvis dit barn har bare fødder i sandalerne og gerne vil have sandalerne af, når vi er indenfor.

Sovedyr: 
Børnene må gerne have et sovedyr, nusseklud eller andet de bruger, når de skal sove. Det er muligt at lade det blive i vuggestuen, så I ikke skal have det med frem og tilbage hver dag – husk navn i.

Sutter: 
Børnene skal selv have sutter med. Sutterne må meget gerne have navn på. Spørg på stuen, hvor barnets sutter skal bo. Det er en god ide at tage en god håndfuld med – for selvom der er navn på, så har de det med at forsvinde fra tid til anden. Det er jeres ansvar at rengøre jeres barns sutter.

Sygdom og tilskadekomst: 
Ved sygdom skal jeres barn blive hjemme fra vuggestue. Ved feber skal de have et feberfrit døgn inden barnet kommer i vuggestue igen. Ved dårlig mave, skal barnet have normal afføring inden det kommer i vuggestue igen. Vi ringer til jer, hvis vi vurderer, at jeres barn er sygt og skal hentes. Vi vurderer ud fra barnets almentilstand og ved at kigge/mærke på barnet – vi tager ikke barnets temperatur. Hvis jeres barn kommer til skade eller slår hovedet, ringer vi altid til jer.

Søvn: 
Vi prioriterer børnenes søvn meget højt – vi ved, at søvn er afgørende for børns udvikling og derfor vækker vi ikke børn. Børn vågner, når de er færdige med at sove. De helt små vuggestuebørn har deres egen barnevogn og sover i atriumgården (med babyalarm). De bliver puttet når de har behov for det, og vi har tæt dialog med jer forældre, når de skal overgå fra 2 lure til 1 lur. Når de er overgået til 1 lur, og når vi vurderer det giver mening, så får de en seng og sover inde sammen med de andre børn. Vi har fokus på et godt sovemiljø med mørklægning, god temperatur og sovemusik. Der er altid en voksen tilstede, når børnene sover.

Åbnestue: 
Fra kl. 7.00-7.50 tilbydes børnene morgenmad på Humlebien (i børnehaven). Kl. 7.30 åbner Muldvarpen, der er fast åbnestue for vuggestuen. Børn der afleveres i tidsrummet kl. 7.30-8.00, og som IKKE skal have morgenmad, skal afleveres på Muldvarpen. Kl. 8.00 møder der flere medarbejdere ind, og børn og voksne fordeler sig på stuerne. Ønsker I mere information om Fasangårdens pædagogik, værdier og politikker henviser vi til vores pædagoger, som altid gerne vil svare på spørgsmål og fortælle om barnets dag.

Vi glæder os meget til at møde jeres barn og følge den spændende udvikling årene i vuggestuen vil bringe. Og vi glæder os til at samarbejde med jer forældre og møde jer som familie 😊

OBS! På jeres vej ind og ud ad Fasangården, skal I huske, at lukke lågen ud mod vejen – slåen skal slås ned hver gang, så vi forhindrer, at børnene kan løbe ud på vejen eller ud på stien mod Godthåbsvej.

Når I kommer ind ad hoveddøren, er det kun voksne, der trækker i snorene/døråbneren i loftet – børnene må meget gerne trykke på den store røde knap ved hoveddøren.